logo

Lepa žena – buster za muški ego

Stručni konsultant: Dr Gordan PopovićPrema najnovijim istraživanjima vizuelni efekat atraktivne žene na muškarca je mnogo jači i složeniji nego što se predpostavljalo. Čak i samo gledanje fotografije lepe žene je dovoljno da dramatično promeni muškarčevu sposobnost realne procene sopstvenih sposobnosti. Tim američkih naučnika je dokazao da su muškarci koji posmatraju sliku žene koja im se dopada skloni da mnogo optimističkije procenjuju svoje sposobnosti da zarade novac ili napreduju u poslovnoj karijeri. Takvi muškarci su ispoljavali i viši nivo dominacije ali su se ponašali i velikodušnije!

Ispitivanje je rađeno na muškarcima starosti između 18 i 36 godina kojima su pokazivani oglasi iz različitih magazina koji su sadržavali i sliku mlade atraktivne žene. Drugoj grupi muškaraca su pokazivani oglasi sa slikama žena starijim od 50 godina. Posle toga je rađena serija testova koji su podrazumevali testove raspoloženja, upitnike o profilu ličnosti kao i procenu poslovne karijere.

Osobine kao što su ambicioznost ili dominantnost su bile u direktnoj vezi sa višim nivoima testosterona – i još jedna zanimljivost dodatna ispitivanja su pokazala da  žene takve muškarce smatraju privlačnijim.

Pored toga što su muškarci kojima su pokazivane slike mlađih žena pokazivali povećane ambicije, težnju ka autoritarnijem ponašanju, većoj zaradi i višem položaju, oni su dobijali i 50% veće rezultate na testovima za ekstrovertnost. Čak 80% tih muškaraca je pokazivalo bar jednu osobinu ponašanja vezanu za viši nivo testosterona nasuprot 18% muškaraca koji su gledali slike starijih žena.

Interesantno je da ispitivani muškarci nisu bili svesni tih promena u svom razmišljanju i ponašanju. Oni su bili ubeđeni da procenjuju efekte oglasa i tvrdili su da posmatranje odgovarajućih fotografija nema uticaja na odgovore koje daju.

 

Drugim rečima muškarci nisu svesni uticaja koji na njih ima lepa žena - čak i samo na fotografiji!Za detaljnije informacije o impotenciji, stručne savete ili zakazivanje pregleda i kontrola, obratite se našem stručnom konsultantu telefonom: 

+381 63 201 101 ili +381 63 201 101 

u periodu od 10 - 18 h radnim danom 

E-mail sa vašim pitanjem mozete poslati ovde.